Fontos, hogy a gyerekeknek is legyen a szobájukban külön íróasztal házi feladataik elvégzéséhez. Az íróasztal kiválasztásánál azonban lényeges szempontokat kell figyelembe vennünk.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a kényelmet és az ergonómiát, amikor íróasztalt választunk, végül is, ha fenyő íróasztalt vásárolunk, azt több éven át fogja használni tulajdonosa.

Miért válasszunk fenyő íróasztalt?

  • a fenyő íróasztal rendkívül hosszú élettartamú bútor, amelyet ha megfelelően gondozunk, hosszú évekig is eltarthat, anélkül, hogy idővel elveszítené természetes szépségét.
  • esztétika : a fa mindig egy csipet finomságot ad a környezetének. A fenyő íróasztalok különböző színárnyalatai és a fából áradó illat kellemes otthoni meleget kölcsönöz a környezetének.

Manapság a legkülönbözőbb stílusú fenyő íróasztalok közül választhatunk.

Ügyeljünk arra, hogy  az íróasztal megfelelő magasságú legyen.

Ideális esetben a fenyő íróasztal szélesség soha ne legyen kevesebb, mint 80 cm , de jobb ha egy méter . Ami a mélységet illeti, jobb elkerülni a 60 cm-nél kisebb mélységű asztallapokat . Minél nagyobb a mélység, annál kényelmesebb a használata. Ha a hely megengedi, válasszunk minél nagyobb fenyő íróasztalt.