A mellett, hogy természetesen, fogazatunk épsége rendkívül nagy fontossággal bír életünkben, elvégre ez az első, ami az élelemmel találkozik, a külső szemlélő számára látható külleme is igen nagy jelentőséggel bír társadalmunkban.
Az évszázadok alatt, szinte a genetikánkba ivódott, hogy az igénytelen megjelenés és a rossz, hiányos fogazat, vagy csak a kellemetlen szájszag, olyan emberekkel párosul, akiktől jobb távol tartani magunkat.
így, mára, hogy a világunk meglehetősen felszínes, és sok nagyon komoly döntés is az első benyomás alapján születik meg, egyszerűen nem tehetjük meg, hogy fogazatunk ne legyen egészséges és rendezett.
Természetesen, az esztétikai fogászat legtöbb eleme nem csak a megjelenésünk javítását szolgálja, de egészségesebbé is tesz minket, mégis, nagyon sokan csak a külcsín miatt vállalkoznak egy-egy beavatkozásra.
Ez természetesen nem nagy baj, a lényeg, hogy így, vagy úgy, de csináltassuk meg fogainkat. Az viszont érdekes dolog számomra, hogy a fogtömés árak sokszor elriasztják azokat, akinek egészségügyi szempontból lenne szükségük a beavatkozásra, még ugyanezek a fogtömés árak egyáltalán nem tűnnek problémának a szépülni vágyók körében, akik az esztétikai fogászatot keresik.