Ki ne ismerné a zserbó szeletet, az egyik legnépszerűbb süteményünk, hagyományosan húsvétkor és karácsonykor készítjük, az omlós tésztarétegek közé, cukrozott dió és savanykás baracklekvár kerül a tetején pedig fényes csokimáz van.

Elég időigényes az elkészítése. Zserbógolyó karácsonyra talán célszerűbb választás, mert kevésbé időigényes változata a zserbónak és egyszerűbb elkészíteni. Azt mondják, hogy ha valami, akkor a zsebró igazi hungaricum, bár kitalálója. Gerbeaud Emil volt, aki az akkor még a francia fennhatóság alá tartozó Genfben született, és Kugler Henrik meghívására jött Budapestre. Kugler Henrik egy három generációs cukrász család sarja volt, aki 1858-ban nyitotta meg a József Nádor téren híres cukrászdáját.

Kínálata minden képzeletet felülmúlt. Messze földön híresek voltak a tortái, bonbonjai, likőrjei és persze a kugler, ami nem más, mint a minyon. És miután nem volt, aki átvenné az üzletet, kapóra jött Gerbeaud Emil, akinek 1884-ben át tudta adni.

Gerbeaud Emil méltó utódnak bizonyult, aki családias üzemmé alakította és további újításokat vezetetett be és nagy gondot fordított a csomagolásra, saját maga tervezte a dobozkákat, amiben haza lehetetett vinni a süteményt, bonbont és talán még a zserbógolyót is karácsonyra.