Egyre népszerűbb a sushi- de vajon miért?
Ha sorra vennénk a nemzeti konyhák finomságait, akkor a pizza mellett a sushi is egyre előkelőbb helyet foglalna el. Ugyan a magyar konyha is számos rajongót tudhat magáénak, de gyakran még a hurka-kolbász és a töltött káposzta megszállottjai is szívesen kitekintenek más irányba. A tradicionális japán ételt otthon is elkészíthetjük, de ahhoz, hogy valóban tökéletesre sikerüljön, nem kevés gyakorlat és persze a megfelelő alapanyagok eszközök szükségesek. Bár a hipermarketekben minden hozzávalót gond nélkül beszerezhetünk, de az aprólékos elkészítési fázisokra sokaknak nincs idejük. Mi a teendő ilyenkor?
Ha nem mondanánk le a sushi semmihez sem fogható, izgalmas ízvilágáról, akkor érdemes lehet a rendelés mellett letenni a voksot. Ez ma már nem számít luxusnak, hiszen bármely sushi fajta elérhető házhoz rendeléssel is (bővebben: sushi.hu) , ráadásul a Szép kártyát vagy bankkártyánkat is felhasználhatjuk fizetésre, ami takarékoskodási és kényelmi szempontból sem elhanyagolható. A sushi egyre növekvő népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy mind többen belátják, ma már elérhető árkategóriát képvisel ez a finomság is.
Sokak számára fontos szempont, hogy vendégeik elé valami igazán különlegeset tegyenek. De hogyan oldható ez meg akkor, amikor a munka és a mindennapi rohangászás tulajdonképpen teljes napunkat elveszik? Akár exkluzív sushi éttermekből is rendelhetünk ételt, így nem kell órákat a konyhában szorgoskodni és biztosak lehetünk az ízletes végeredményben. Persze nem csak a kényelem szól a sushi mellett, hanem az új ízek iránti kíváncsiság is. Bár városszerte több sushi étterem kínálja az étel egyes típusait, de a hétköznapokban rendszerint nem szoktunk ilyen helyekre betérni. Miért ne kalandozhatnánk akár otthon a távoli konyha különlegességei között?
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a ma már sokféle elérhető alapanyagnak hála az emberek nyitottabbak az egykoron talán még tabunak, vagy kevésbé elterjedtnek számító ételek iránt. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a sushi készítésekor alkalmazott alapanyagok rendkívül egészségesek. A tenger gyümölcsei tele vannak Omega-zsírsavakkal, amik a szív-és érrendszer számára kifejezetten jótékony hatással bírnak. A jó minőségű rizsnek hála a sushi fogyasztása a diétás étrendbe is beilleszthető.